donderdag 26 februari 2009

Hello!

Zeg ik ben jullie nu wel te missen hoor. En dat na 4 weken...Mietje!
Maar verder alles goed hoor. Ik doe mijn werk graag, de zon doet haar werk heel goed, nu nog de regering van Guiné-Bissau en dan is alles perfect!

Om er eens tussenuit te zijn ben ik maandag en dinsdag maar eens naar de hoofdstad Bissau gegaan, om daar toeristgewijs het carnaval te gaan inspecteren. En wat ik daar zag beviel me wel: Mamma fora! Ofte blote borsten! Heelder troepen preutsloos paraderende prachtige pronkende pekzwarte meisjes... Ik was dan ook niet de enige toerist daar.

En dinsdagavond dan naar de discotheek gegaan. Veel beter dan bij ons! En spotgoedkoop voor een vogel als ik met vreemde valuta. Echt toffe muziek die ze daar spelen. Van 21u tot 22u30 spelen ze dansbare Afrikaanse nummers en R&B-achtige dingen, en daarna tot 24u spelen ze slows! Worden natuurlijk massal veel koppeltjes gevormd, en dat is dan altijd eventjes treurig terugdenken aan thuis. Een slow is hier trouwens heel anders dan thuis. Je kan het best vergelijken met rechtopstaand vrijen met je broek nog toe.

Na al dat heidense vertoon van lichamelijk schoon ben ik dan woensdag maar gaan boetedoen in de kerk in Bafata. Aldaar heb ik niet de zweep gehanteerd, evenmin het kruis, maar wel de djembé en de piano! En ik kan u vertellen dat ik me na deze plichtsbewuste schuldbelijdenis extreem verlost en verlicht voelde. Net als de 2 Europese pastoors hier trouwens. Die hebben duidelijk wel andere middelen om zich te bevrijden van een bezwaard geweten, zoals daar zijn: vrouwen en meisjes. Maar goed, wie ben ik om hen te beoordelen? De almachtige God zal dit wel doen indien nodig. Tenzij natuurlijk ze naar de Guinese christelijk-animistische traditie op tijd een geit of twee slachten.

En in België? Nog steeds regen en kou? Dat is toch wel één van de zaken die ik absoluut niet mis. Nog zoiets is het wakker worden met een wekker of door het lawaai op straat. Hier wordt ik steeds wakker met de vogeltjes, de hanen en de zon. Zal dat eens moeten opnemen en in België verkopen als wekker-CD. Wat ik wel soms mis zijn: Westerse muziek, een avondje zeveren en leuteren op café met jullie, wakker worden en gaan slapen naast mijn Emmelief, op straat kunnen lopen zonder heel de tijd gevolgd of nageroepen te worden,...

Ik ga nu maar weer eens gaan. Kan iemand me nog vertellen wie de belachelijkste outfit had op de Oscars?
De tomaten! (andere groenten hebben ze hier niet)

En een dikke kus aan wie er een wil!